Simply Support

 

 

 

Simply the Best is een club waar iedereen welkom is,  iedereen in zijn waarde wordt gelaten.

Wij beseffen ons ten zeerste dat de club zich zeer gelukkig mag prijzen met de steun, in welke vorm dan ook, van onze “friends

 

Simply the Best wil graag wat terug doen voor de maatschappij:

Zo organiseert bijvoorbeeld Simply the Best samen met Stichting Zorg Samen Doen en met Gemiva op 23 Maart en 21 September 2024 een discoavond voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking. Simply the Best zal ook bijdragen aan het kerstetentje (voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken) dat jaarlijks georganiseerd wordt door het Buurthuis Buytenrode.

Wil je ook wat terug doen? Ik kan altijd hulp gebruiken —–>   

Dan kijken we samen wat er voor mogelijkheden zijn.

 

Simply the Best Supports:    

 

 

 

Arbeidsmatige dagbesteding met zorg waar de cliënt centraal staat!

Stichting Zorg Samen Doen is er voor mensen die vanwege een lichamelijke en/of verstandelijke beperking afstand hebben tot de arbeidsmarkt en daarom recht hebben op dagbesteding. Wij bieden een zinvolle en passende dagbesteding met uitdagende leer-en ontwikkelingsdoelen met professionele begeleiding.

Bij Stichting Zorg Samen Doen staan de deelnemers voorop in een veilige leer- en werkomgeving waar het vooral gezellig is en iedereen respect voor elkaar heeft. De ontplooiing van de deelnemers is onze passie, is onze missie.

De deelnemers bij Stichting Zorg Samen Doen worden begeleid in organisaties zoals Woonwarenhuis De Springplank. Hier wordt deelnemers geleerd hoe het is om te werken in een echte werkomgeving en krijgen ze hulp met het ontwikkelen van sociale vaardigheden.

 

  ga eens langs! de Simply Members zijn meer dan welkom. Zo ontvang je op vertoon van je clubpas 10% korting op je aankopen!

 

 

 

Activisie is een begeleiding centrum voor mensen met NAH. (Niet Aangeboren Hersenletsel)

 

Wat is NAH?

Onder niet aangeboren hersenletsel (NAH) verstaan we letsel aan de hersenen dat ontstaan na de geboorte. NAH kan het gevolg zijn van een herseninfarct, ongeluk, tumor, hartstilstand, hersenbloeding, operatie, of chronische ziekte. Het krijgen van niet aangeboren hersenletsel heeft complexe gevolgen op lichamelijk, cognitief, emotioneel en gedragsmatig vlak. Veel handelingen die vroeger vanzelfsprekend gingen, lukken na het hersenletsel niet meer. Hierdoor verandert het functioneren in de sociale omgeving. Het leven voor het hersenletsel ziet er heel anders uit, dan het leven na het hersenletsel. Door het hersenletsel kunnen bestaande relaties uit balans raken en is er behoefte aan een nieuw evenwicht.

De onzichtbare gevolgen worden vaak niet begrepen maar hebben een enorme impact.

Rob Kulker, is een zeer gewaardeerd lid van onze club.                 

Rob is 64 jaar, Op 18 april 2018 heeft Rob een hersenattack gehad. Een bloedprop op de grens van de hersenstam en de kleine rechter hersenen. Doordat Rob alleen hele erge misselijkheidsklachten had, werd in de eerste 4 dagen de hersenattack niet herkend, toen Rob na 4 dagen uitval  van spraak en zijn rechter arm kreeg, werd de hersenattack wel herkent . Rob heeft 7 maanden gerevalideerd en is nu voor 100% afgekeurd. 

In maart 2019 kwam Rob bij Activisie, in eerste instantie als vrijwilliger maar na 10 minuten bleek dat een plek als “cliënt” beter was voor Rob.

Rob vind het fijn om bij Activisie onder lotgenoten te zijn, en daar lekker bezig te kunnen zijn met zijn houtbewerking. Want van thuis op de bank blijven zitten, daar knapt niemand van op.

Na een jaar is Rob het darten weer gaan oppakken, dit was nog best een avontuur, en dan vooral voor degene die de partij schreef, die was zijn leven niet zeker. Pijlen gingen alle kanten uit, of Rob kreeg de pijlen niet los. 

Een voormalig lid attendeerde Rob op het bestaan van dartclub Simply the Best. Waar gezelligheid het hoofddoel is, je dart niveau doet er bij de club niet toe.

Vanaf dag 1 voelde Rob zich welkom en geaccepteerd bij de club. Zo heeft hij ook zijn vriend Herbert meegenomen, en die is sindsdien ook lid.

Rob heeft een prachtige dagbesteding gevonden bij Activisie. Hier kan hij zijn creativiteit kwijt in houtbewerking. En hoe! Rob maakt de mooiste dingen van hout.  

Met grote regelmaat plaatst Rob foto’s van zijn creaties    neem eens een kijkje op zijn instagram!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

 

 

 

 

 

31-10-2023

“een echte Rob Kulker” mogen ontvangen! en heeft een prominente plek in mijn woonkamer gekregen!

 

Simply Supports Rob Kulker, en wij zijn trots dat wij hem een van onze leden mogen noemen. Simply Supports Activisie, waar het om de mens gaat. Activisie hecht veel belang aan kwaliteit, respect en oprechte aandacht.

Bij Activisie wordt er nauwkeurig gekeken waar de belemmeringen en mogelijkheden liggen en passen de begeleiding en/of re-integratie hier op aan.

In de Theetuin bieden zij de lekkerste soorten thee, o.a. van de vele muntsoorten uit eigen tuin. Bij de thee of koffie kunt u  genieten van de zelfgemaakte taart van de dag. De theetuin is open op: woensdag, donderdag en vrijdag van 10:00 – 16:00.

Kom, en Geniet. En wie weet zie je Rob ook nog!

                       

 

 

 

 

 

 

Gemiva is er voor mensen die – tijdelijk of langdurig – ondersteuning nodig hebben bij hun leven in de samenleving. We dragen bij aan een zo goed en gewoon mogelijk leven van de mensen die wij ondersteunen.

 

Volgens Gemiva bestaat dat uit:

  • zo veel mogelijk regie over je eigen leven;
  • een plek hebben waar je je veilig en thuis voelt;
  • kunnen leven in contact met anderen en kunnen uitdrukken wat in je leeft;
  • je talenten kunnen gebruiken en bijdragen aan de samenleving;
  • om te kunnen gaan met de vragen en problemen die je in je leven tegenkomt.

Een van de locaties van Gemiva is kinderboerderij de Balijhoeve in Rokkeveen. Op deze locatie is ook een horeca gevestigd. 

                                                                                                                             Op vertoon van je clubpas krijg je een tweede kopje koffie/thee gratis 

 

Hier werken cliënten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vaak met een lichte verstandelijke beperking.

Ook met Gemiva en de Libelle staan leuke ideeën op de planning voor het komende jaar.

we houden je op de hoogte!

 

 

Wij kunnen Simply Support dit jaar een zeer goede start geven, mede omdat De Jonge Brandpreventie B.V een gerichte donatie heeft gedaan voor Simply Support!!

hartelijk bedankt!!